Interessant

Zeetoren Hoek van Holland

Rotterdam

De Zeetoren was tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de verdedigingslijn van de Duitsers;  Atlantikwall. Hoek van Holland was een strategisch punt vanwege de riviermonding naar Rotterdam.

Zeetoren Hoek van Holland

De Zeetoren wordt nu gebruikt voor het organiseren van activiteiten, evenementen en als vergaderruimte. In het PLSTK café kun je van ontbijt, lunch en diner genieten of gewoon gezellig op het terras een kopje thee of koffie drinken.

Er worden veel activiteiten georganiseerd; hier kun je alleen aan deelnemen als je vooraf een reservering geplaatst hebt. De volgende activiteiten vinden hier plaats:

  • Escape room
  • Buks schieten
  • Goochel workshop
  • Pijl en boogschieten
  • Kruisboog schieten
  • Vergaderen in één van de drie zalen

Wat is er nog meer te doen in de omgeving van de Zeetoren Hoek van Holland?

Hoek van Holland was strategisch gezien erg belangrijk vanuit het oogpunt van de Duitsers. Daardoor zijn er verschillende bunkers en andere verdedigingswerken te vinden, sommige hiervan kun je bezoeken.

Zo is er de Fort HvH Bunker Bremen, een Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum. Dit fort is door Nederland gebouwd in de 19e eeuw als verdediging van de kustlijn. Fort 1881, in gebruik genomen in 1881 door het Nederlandse Leger. Een fort met kanonnen en geschutskoepels. In het Atlantikwall Museum wordt uitleg gegeven over de verdedigingslinie die liep van Noorwegen tot en met Frankrijk. Er zijn verschillende exposities over de geschiedenis, er is een museumbunker en in de bunkerbioscoop kun je diverse documentaires bekijken.

In het Rockart Museum wordt je meegenomen naar de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Muziek zorgt vaak voor leuke herinneringen die naar boven komen wanneer je een bepaald nummer hoort, dit is dan ook wat een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard maakt.

De Maeslantkering bestaat uit twee deuren die samen 420 meter breed zijn wanneer ze dicht zijn. Het sluiten van deze kering gebeurt volledig automatisch als het waterpeil te hoog wordt. In het Kering Huis kun je alles leren over deze stormvloedkering.

In een oude vuurtoren langs De Nieuwe Waterweg valt veel te leren over de geschiedenis van vuurtorens.

Het reddingstation heeft een enorme geschiedenis vanwege de locatie bij één van de drukste havens van Europa. In het Jan Lels Redding en Veerdienst Museum kom je hierover alles te weten.

 

Bezoek website

Openingstijden

PLSTK Café
Maandag
09:00-17:00
Dinsdag
09:00-17:00
Woensdag
09:00-17:00
Donderdag
09:00-17:00
Vrijdag
09:00-22:00
Zaterdag
09:00-22:00
Zondag
09:00-21:00

Prijzen

Activiteiten alleen op Reservering
Escaperoom per kamer
v.a. € 90,00
Binnenactiviteiten p.p.
v.a. € 15,00
Buitenactiviteiten p.p.
v.a. € 15,00

06 546 781 61

Helmweg 7
3151 HE Hoek van Holland