Interessant

Villa Zebra

Netherlands

Villa Zebra is een interactief kindermuseum. Om kinderen te stimuleren in het ontdekken van de wereld om zich heen richt dit beeldende kunst museum zich al vanaf het begin op kunst voor kinderen. Het ontstaan van Villa Zebra begint bij Jet Manhro die in 1996 actief is met haar rondreizende BoekieBoekie-museum.  De behoefte naar een vaste locatie ontstaat en daarvoor wordt stichting Kinder kunsthal opgericht. Villa Zebra is in april 2001 een feit en begint in het Museumpark in Rotterdam. Vier jaar later verhuist de Villa naar de Stieltjesstraat; het huidige adres van het kindermuseum op de Kop van Zuid in Rotterdam.

Villa Zebra

Door de combinatie van kunst en kinderen wil Villa Zebra de creativiteit bij kinderen stimuleren. De wereld van de kinderen wordt vergroot door de ervaringen die zij opdoen. Kinderen zien kunst anders en op een speelse manier leren zij hun inbeeldingsvermogen vergroten. In Villa Zebra leren zij kijken naar kunst op hun eigen manier en via verschillende opdrachten beelden zij de opgedane indrukken uit. Knutsel-, verf- en tekenopdrachten zijn een greep uit de mogelijkheden.

De tentoonstellingen zijn opgedeeld in twee categorieën, kinderen van 3 t/m 6 jaar, en kinderen van 7 t/m 12 jaar. De organisatie hanteert een eigen methode en houdt zich naast workshops en het verzorgen van educatief materiaal op scholen ook bezig met projecten in de buurt. Tegenwoordig worden de kinderen live via internet beziggehouden met voorlezen, terwijl er prachtige illustraties worden getoond.

Doordat het verbeeldingsvermogen van het kind vergroot wordt, leert hij of zij al vroeg om op een creatieve manier om te gaan met uitdagingen. Kinderen leren door goed te observeren en luisteren om hiermee te komen tot een oplossing. Door al op jonge leeftijd te leren uitbeelden en verbeelden via de methode van Villa Zebra zijn de kinderen in staat om te gaan met verschillende obstakels in het dagelijks leven.

Villa Zebra is een aanrader voor het gehele gezin. Verschillende tentoonstellingen en workshops houden de bezoekers bezig. Vraag ook naar de projecten op school of in de wijk. Voor een leuke live voorleessessie kunt u de Facebookpagina volgen.

In de omgeving van Villa Zebra

Villa Zebra ligt in de wijk Feijenoord, langs de Nieuwe Maas, tegenover het Noordereiland in Rotterdam Zuid. Dus na uw bezoek aan de Villa is het de moeite waard om de omgeving te verkennen. Als je over de Koninginnebrug naar het Noordereiland wandelt kijk je je ogen uit vanwege de architectuur van de mooie gebouwen. Je komt langs de oude treinbrug De Hef; een Rijksmonument ter herinnering aan de treinen die uit Rotterdam vertrokken tot september 1993 via deze brug. Achter deze prachtige groene brug zie je het kantoor van Unilever dat gebouwd is boven bestaande bebouwing om ruimte te besparen. Het is gebouwd op palen en staat daardoor zesentwintig meter boven de grond, een prachtig stukje architectuur van JHK Architecten vervaardigd in 2005.

 

Bezoek website

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:00-17:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
12:00-17:00
Zondag
12:00-17:00

Prijzen

Toegang > 3 jaar
€ 10,00
Tot 3 jaar
Gratis
Kies ZELF of Moestuin

010 241 1717

Stieltjesstraat 21
3071 JV Rotterdam

Extra info

Meer info openingstijden

Bezoek aan Villa Zebra gaat volgens tijdsloten
1,5 uur
Tijdslot 1
12:00-13:30
Tijdslot 2
13:45-15:15
Tijdslot 3
15:30-17:00