Interessant

TENT Rotterdam

Netherlands

TENT Rotterdam geldt als dé organisatie waar samenwerking tussen verschillende beeldend kunstenaars tot stand wordt gebracht in Rotterdam. De organisatie voor kunst en cultuur aan de Witte de Withstraat 50 wordt gevormd door de afdeling Tentoonstellingen van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam. TENT organiseert verschillende activiteiten voor deze doelgroep, maar zeker ook voor overige belangstellenden. Aan deze projecten kunnen zowel lokale als niet lokale kunstenaars deelnemen. De organisatie stimuleert ook het overleg tussen de verschillende deelnemers en fungeert hierin als verbindende factor. Vanaf het moment dat de deuren open gingen in 1999 is menig tentoonstelling georganiseerd. De tentoonstelling ‘Who do you think you are’ stimuleerde mensen om na te denken over waarom iemand is zoals hij of zij is, zodat mensen elkaar onderling beter begrijpen.

TENT Rotterdam

Wat Rotterdam uniek maakt, is de mengelmoes van culturen, wat bovendien geldt als stimulans en basis voor nieuwe initiatieven. TENT organiseert naast tentoonstellingen en evenementen ook verschillende educatieprojecten. De organisatie stimuleert de deelname van de lokale partners via een speciaal programma. Hierbij geldt als basis de, steeds aan verandering onderhevig zijnde, stadscultuur van Rotterdam. Diverse projecten, waaronder het Rotterdamse Zomercarnaval, bieden belangstellenden nieuwe inzichten. Als voorbeeld kan genoemd worden het ‘Carnival Carnivalesque’ (Trade). Dit werd ontwikkeld in opdracht van TENT voor de straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval in 2015. Dit plan kreeg een vervolg in TENT als onderdeel van de manifestatie ‘On The Other Side Of Reality’.

Tegenwoordig worden ook live stream sessies gehouden. In de sessie, samen met het project Wiaspora, stonden de thema’s connectie, hoop en het kunnen innemen van ruimte centraal. Dit laatste thema sluit aan op de huidige Covid situatie, waarbij onder meer gekeken wordt naar welke posities mensen bekleden en wat personen voor elkaar kunnen doen. Ook de begrippen hoop en connectie geven stof tot nadenken; waarbij ook de vraag ‘hoe hieraan invulling kan worden gegeven’ aan bod komt. TENT en het Project Wiaspora vestigen via online kanalen de aandacht verder op het vastleggen van de periode van de huidige Corona crisis.

Witte de With Center for Contemporary Art

TENT deelt het gebouw met het Witte de With Center For Contemporary Art. De toegangskaarten zijn dan ook altijd combi-tickets, zodat je beide musea kunt bekijken. Het Witte de With center heeft besloten haar naam te veranderen en tot het zo ver is blijven ze naamloos. Gelukkig gaan ze wel door met het organiseren van mooie dingen.

In de straat van TENT Rotterdam

Sinds de jaren 90 is de Witte de Withstraat een plek met veel leuke terrasjes, restaurants, winkeltjes en kunstgalerijen. De straat ligt in het verlengde van het Museumpark, waardoor je een gezellige dag kunt hebben met familie of vrienden met diverse bezienswaardigheden op loopafstand.

Bezoek website

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
13:30-18:00
Donderdag
13:30-18:00
Vrijdag
13:30-18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Prijzen

Combiticket TENT en Witte de With
Volwassenen
€ 9,00
Tot 18 jaar
Gratis
Studenten
€ 4,50
65-plus, CJP-pas
€ 4,50
Museumkaart, Rotterdampas
Gratis
Leden, ICOM
Gratis

010 413 5498

Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam