Interessant

Telefonie Museum

Netherlands

De Stichting Telefoniemuseum Nederland is opgericht in 2013 door Robert Wessels en Remco Enthoven om telecommunicatief erfgoed te bewaren voor de toekomst. De stichting ondersteunt Nederlandse verzamelaars en er wordt lesmateriaal ontwikkeld.

Telefonie Museum

Het telefoniemuseum is sinds 2016 gevestigd in Rotterdam; stadsdeel IJsselmonde. De verzameling omvat oude- en nieuwe telefoons, telefooncentrales, randapparatuur, openbare telefoon centrales en testgereedschap. De Stichting Telefoniemuseum Nederland vindt het belangrijk dat de apparatuur in het museum nog steeds functioneert. Op die manier kunnen ze aan geïnteresseerden laten zien hoe de techniek vroeger in elkaar zat en werkte, de vroegste apparatuur komt uit begin 1900.

Als je in films oude telefoon apparatuur ziet, is de kans aanwezig dat het uit het telefoniemuseum komt. Regelmatig worden telefoons en centrales verhuurd voor opnames. Ook op deze manier laat het museum oude telecom apparaten zien aan het publiek.

Mensen die thuis nog oude apparatuur hebben kunnen dit wellicht aanbieden aan het telefonie Museum, omdat er nog genoeg telefoons en centrales zijn die nog geen deel uitmaken van de collectie.

Bezoek het Telefonie Museum in Rotterdam

Het museum is gevestigd in een privé woning en daardoor alleen te bezoeken op afspraak. Je kunt een mail sturen met het verzoek een afspraak hiervoor te maken.

Bezoek website

010 432 8181

Privé Museum
Lombardijen Rotterdam
Bezichtiging Alleen Op Afspraak