Interessant

Spido

Rotterdam

Een rondvaart is een populaire manier om de mooie gebouwen van de stad Rotterdam vanaf het water te bekijken. In de vorige eeuw is een roeiersvereniging begonnen met een passagiersdienst vanaf de wal naar diverse schepen. Helaas gooide de Eerste Wereldoorlog roet in het eten. Spido is in 1919 opgericht en was jarenlang de enige rederij die verantwoordelijk was voor de de oeververbindingen in Rotterdam, met name voor personenvervoer . Inmiddels verzorgt Spido al meer dan honderd jaar deze oeververbindingen in de stad Rotterdam. De maatschappij heeft zich, evenals de stad, na de Tweede Wereldoorlog steeds verder vernieuwd. Een bekende verbinding was de tocht naar de Waalhaven om vanaf het water de vliegshows te bewonderen. In de afgelopen negen decennia heeft Spido zich gespecialiseerd in toeristenvervoer met een uitgebreid aanbod aan dagtrips, tours en cruises. De tours starten van oudsher aan de voet van de Erasmusbrug.

Spido

Met een groot aanbod aan tours, cruises en dagtrips kunnen gasten gedurende elk seizoen van het jaar zelf bepalen hoeveel ze van de stad zien. De tochten voeren je langs prachtige, historische gebouwen, moderne bruggen, bedrijvige havens en vele andere fascinerende trekpleisters. De rondvaarten over de vele rivieren buiten Rotterdam worden steeds populairder. En tijdens de dagtochten naar Woudrichem, Willemstad of het natuureiland Tiengemeten kijk je je ogen uit naar de prachtige natuur waar de schepen van Spido langsvaren. Aan boord kun je als gast deelnemen aan gezelschapsspelen onder het genot van een kopje koffie of thee, maar het is ook mogelijk te genieten van een hapje en zelfs een uitgebreide lunch behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de dagtochten is koffie met appeltaart en een lunch zelfs gratis.

Ook gasten die gebruik maken van een rolstoel kunnen zonder problemen aan boord geraken. Wanneer je met een groep van meer dan 20 personen bent kun je vooraf een rondvaart reserveren. Staand op het dek kun je de mooiste foto’s maken van alle imposante bezienswaardigheden die voorbij komen. Ook hondenliefhebbers mogen hun huisdier aangelijnd meenemen. Wanneer er tijdens de rondvaart aangelegd wordt kun je onder begeleiding van gekwalificeerde gidsen deelnemen aan diverse stadswandelingen. Een veelgevraagde rondvaart is de tour in de haven van Rotterdam, de grootste haven in Europa. Hierbij krijg je o.a. historische scheepswerven en hotel New York te zien, vanwaar de Holland-Amerika lijn vertrekt. De tours worden begeleid door een uitleg in diverse talen, waaronder; Nederlands. Engels, Frans en ook Duits. Groepen tussen de 20 en 200 personen kunnen eveneens reserveren om aan boord meetings en andere evenementen te organiseren. Er zijn ook combinatie tickets beschikbaar voor de avontuurlijke toeristen die graag meerdere attracties willen bezoeken.

Rondvaart met Spido Rotterdam

Tijdens de rondvaart in Rotterdam krijgt u alle highlights van de imposante haven te zien. Met de Spido vaart u langs de uiterst moderne overslag van containers, scheepswerven en dokken. U krijgt ook de mooie historische en innovatieve gebouwen aan die de stad Rotterdam zo uniek maken te zien. De rondvaart eindigt niet voordat u langs het stoomschip Rotterdam vaart, hiermee werd vroeger de overtocht naar Amerika, de Holland Amerika Lijn, gevaren. Deze rondvaart heeft een bijzondere actie; de jarige kan er dubbel feest vieren. Met uw legitimatiebewijs kunt u op uw verjaardag bij de ticketservice een gratis rondvaart aanvragen.

De High Tea Cruise

De High Tea Cruise onderscheidt zich van andere cruises door de voortreffelijke high tea met diverse exquise zoete en hartige lekkernijen. Deze worden tijdens de rondvaart geserveerd. Je vaart naar het Botlekgebied waar je goed zicht krijgt op de drukte in de haven, langs scheepswerven en droogdokken. Je ziet dan ook de overslag van containers. Maar daar blijft het niet bij. Ook de befaamde skyline van de stad komt langs met zijn ongeëvenaarde gebouwen. Je vaart onder andere langs de Erasmusbrug, de Euromast, SS Rotterdam en Hotel New York. Deze tour is uiterst geschikt voor toeristen die wat meer rust en verwennerij willen buiten het hoogseizoen.

Under the Bridge

De gezelligheid aan boord krijgt een sportief tintje tijdens de Under the Bridge tours met de verschillende bridgeronden. Tijdens de rondvaart vaar je langs Kralingen, de Hollandse IJssel, de gemeenten Bolnes, Ridderkerk en dan ga je de rivier de Lek op naar het polderachtige Krimpener- en Albasserwaard. Ook de molens van Kinderdijk (Unesco Wereld Cultuur Erfgoed lijst) komen voorbij. Aan boord kun je genieten van een voortreffelijke lunch in buffetvorm, dus voor elk wat wils. Daarna is er gelegenheid om van boord te gaan en Schoonhoven te bezoeken. Je kunt zelfstandig de omgeving verkennen totdat het schip zijn reis vervolgt naar Rotterdam. Aan het einde van de tour worden de bridgerondes afgerond en de dag afgesloten met de prijsuitreiking en een borrel. De terugvaart gaat weer over de rivier de Lek en verder over de Nieuwe Maas. Wanneer het getijde het toelaat, kunnen gasten ook nog een bezoekje brengen aan de Maashaven, voordat de tour definitief wordt afgesloten aan het Willemsplein.

High Wine Cruise

Varen langs de schitterende skyline van Rotterdam onder het genot van een drie gangen diner met kleine gerechtjes vergezeld van prachtige wijnen op de High Wine Cruise. Deze tour is nieuw. De keukenbrigade heeft een smakelijk menu samengesteld van culinaire hoogstandjes met een bijpassend wijnarrangement. Deze rondvaart vaart langs verschillende havenactiviteiten en de skyline van Rotterdam.

Een gezellige dagtocht rondvaart met Spido

Een rondvaart om het Land van Heusden en Altena

Deze dagtocht vaart langs vele, mooie (natuur)gebieden en pas aan het einde van de dag ga je weer van boord af. De gasten kunnen vanaf 10:00 uur inchecken, zodat je uiterlijk om 10:30 uur kan vertrekken terwijl je geniet van een kopje koffie met een lekker stukje appeltaart. Je vaart langs De Kuip en onder de Brienenoordbrug door via de rivier de Noord richting Dordrecht. Bij Dordrecht ga je over bakboord, links dus, de Beneden Merwede op en zie je aan de ene kant Hardinxveld, terwijl je aan de andere kant het natuurgebied de Merwelanden passeert. Via de rivier de Boven Merwede vaar je langs Gorinchem verder richting het oude vestingstadje Woudrichem.

Het land van Heusden en Altena valt sinds 2019 onder de gemeente Altena. Het hele gebied bestaat uit dorpen en prachtige natuur. Deze dagtocht vaart om Altena heen zodat je vanaf het water kunt genieten van de authentieke dorpjes en de prachtige natuurgebieden. De kapitein vertelt tijdens de rondvaart verschillende bekende en minderbekende verhalen over al het moois wat je ziet.

Langs Woudrichem vaar je via de smalle Afgedamde Maas langs Aalburg, de Bergsche Maas op. Hier vaar je tussen het Brabantse land door richting de Biesbosch en uiteindelijk onder de Moerdijkbruggen door het Hollands Diep op. De rondvaartboot gaat hier wel gelijk het veel smallere Dordtsche Kil op en via de Oude Maas kom je langs Zwijndrecht en vaar je via de rivieren de Noord en de Nieuwe Maas weer op de thuishaven aan.

Deze rondvaart stopt onderweg niet en je bent dus de hele dag, van 10:00 uur tot 18:30 uur ,de aankomst in Rotterdam, aan boord. Tijdens deze dagtocht wordt een uitgebreid buffet geserveerd waarbij rekening gehouden is met zowel vegetariërs als met liefhebbers van vis of vlees.

Met de rondvaartboot naar het historische Dordrecht

Een rondvaart met bestemming de historische binnenstad van Dordrecht is zeker de moeite waard. In Dordrecht nemen gidsen van Gilde Dordrecht je mee naar de mooiste plekjes en vertellen over de geschiedenis van de historische binnenstad. Wist je bijvoorbeeld dat er bijna 1000 beschermde Rijksmonumenten staan in Dordrecht?

De dag begint met een welkomstwoord van de kapitein en een kopje koffie. Om 10:30 uur start de rondvaart op de Nieuwe Maas en kom je langs de havens op Rotterdam-Zuid. Daarna vaar je langs Pernis en bij de Botlek draai je de rivier de Oude Maas op. Je komt tussen Hoogvliet en Spijkenisse door voordat je verderop kunt genieten van de prachtige natuur in de polders. De kapitein vertelt tijdens de rondvaart over de mooie dingen die je onderweg tegenkomt.

Na de lunch, die aan boord genuttigd wordt, ben je in Dordrecht waar je met de gids samen een wandeling door de stad maakt. Er wordt rekening gehouden met mensen in een rolstoel en met een rollator, dit kun je aangeven wanneer je de rondvaart boekt.

De rondvaartboot gaat terug via de rivier de Noord en daardoor kom je langs Ridderkerk en Kinderdijk. Iets verderop ga je onder de Brienenoordbrug, kom je langs het Feyenoord stadion en ga je langs het centrum van Rotterdam. Als je net onder de Erasmusbrug door bent legt de boot aan en is de dagtocht rond 17:30 uur ten einde.

Over het water naar de molens van Kinderdijk

De molens van Kinderdijk waren honderden jaren terug heel erg belangrijk om de polders droog te houden. Het water uit de polder werd onder andere in de Lek gepompt, dezelfde rivier als waarover je met Spido naar Kinderdijk vaart. Tijdens de vaart vertelt de kapitein leuke en interessante verhalen over de mooie dingen die je onderweg ziet.

De dag begint rond 10:00 uur als iedereen aan boord komt in Rotterdam. Een half uur later vertrekt de Spido boot over de rivier de Nieuwe Maas. Het leuke van een rondvaart is dat je van vertrek tot eind alles ziet vanaf het water en hierdoor er lijkt het er heel anders uit te zien dan vanaf het vaste land. De bemanning zal er tijdens de dagtocht alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Om 11:45 uur wordt het lunchbuffet geopend en kun je genieten van verschillende warme en koude gerechten. Op de heenweg varen we eerst door naar Schoonhoven zodat je de mooie omgeving kunt bekijken. Om 13:15 is de aankomst in Kinderdijk en worden met een gids de molens bezichtigd. Het bezoek aan museummolen Nederwaard en het bekijken van een interessante film over de geschiedenis van de molens is bij de dag inbegrepen.

Om 15:45 uur vertrek je weer met iedereen aan boord, op naar Rotterdam. Op de terugtocht zie je altijd weer dingen die je op de heenweg niet zag. Aangekomen in de Rotterdamse haven wordt doorgevaren naar de SS Rotterdam, het cruiseschip dat mensen vroeger vanuit Rotterdam naar Amerika bracht. Voordat de boot afmeert wordt nog even langs Hotel New York gevaren zodat je daar mooie foto’s van kunt maken. Rond 17:00 uur wordt deze mooie rondvaart beëindigd.

Genieten van de natuur in Tiengemeten

Tiengemeten is een eiland in de Haringvliet en ligt niet ver van de Haringvlietbrug. Het eiland is een beschermd natuurgebied en is met honderd bij vierhonderd meter niet heel erg groot. Sinds 1997 wordt de natuur beheerd door Natuurmonumenten en is daardoor de ideale bestemming als je van natuur en rust houdt. Als je geluk hebt zie je misschien zelfs wel een zeearend.

Je vertrekt om 10:30 uur richting het eiland en hopelijk zit je dan ontspannen aan een kopje koffie. De rondvaart gaat eerst langs de Waalhaven en bij de Botlek vaart de boot onder de Botlekbrug door de rivier de Oude Maas op. Via de rivier de Spui gaat de tocht langs Oud-Beijerland en dan kom je rond 13:30 uur bij Tiengemeten aan. Voor die tijd heb je heerlijk genoten van de uitgebreide lunch aan boord.

De natuurwandeling vertrekt rond 13:45 uur onder begeleiding van een ervaren gids van Natuurmonumenten. De bever leeft hier dus misschien zie je die nog wel ergens een dam bouwen. De Schotse Hooglanders zijn bijna niet te missen en worden dan ook meestal wel gezien. Na de wandeling in de natuur gaat iedereen weer aan boord en begint de vaart terug naar Rotterdam. Op de terugweg is er nog genoeg te zien maar als je onder de Brienenoordbrug door komt dan weet je dat de dagtocht bijna voorbij is. Om 18:30 uur leg je dan weer aan in Rotterdam.

 Een leuke dag met de Spido boot naar Woudrichem

Het Brabantse vestingstadje Woudrichem lig aan de rivier de Merwede en is daarom een perfecte bestemming voor een rondvaart van Spido. In het stadje staan nog huizen die in de zestiende eeuw zijn gebouwd. Woudrichem heeft een enorm verleden als vissersplaats en heeft daarom ook een eigen visserijmuseum.

Vanaf 10:00 uur komen de mensen aan boord en kunnen dan nog even genieten van een lekker stuk appeltaart bij de koffie voor vertrek. Bij vertrek richting de Brienenoordbrug vaar je langs het Feyenoordstadion De Kuip. Bij Kinderdijk gaat de rivier Nieuwe Maas over in de rivier de Lek en zal de kapitein wat vertellen over de molens waar je langs komt. Voordat je aankomt in Woudrichem kun je nog rustig genieten van een heerlijke lunch met warme en koude gerechten.

Aangekomen wandel je met de stadsgids door de straatjes van Woudrichem en hoor je meer over de interessante geschiedenis van het kleine stadje. Na de wandeling vertrekt de boot weer naar Rotterdam. De terugtocht gaat over hetzelfde water als de heenweg dus als je die ene foto wilt maken die op de heenweg niet gelukt is omdat je aan de andere kant stond heb je nu nóg een kans. Om ongeveer 18:00 uur legt de Spido boot weer aan op het Willemsplein in Rotterdam

Een leuke dagtocht naar het Brabantse Willemstad

Deze dagtocht gaat naar het Brabantse Willemstad. De vestigingsstad is al vele jaren een favoriete bestemming van mensen met een eigen boot, simpelweg omdat mensen vanaf hun boot zo een gezellig terras op kunnen lopen. Willemstad is een gezellig vestingstadje met een rijke geschiedenis. Zo kreeg het stadsrechten in 1585 van Prins Maurits, de zoon van Willem van Oranje en in 1809 kwam Koning Lodewijk Napoleon op bezoek.

De Spido boot vertrekt rond 10:30 uur uit Rotterdam en dan ga je langs de Botlek de rivier de Oude Maas op, dan via Spui door naar het Haringvliet. Je vaart langs het prachtige eiland Tiengemeten onder de Haringvlietbrug door naar het havenhoofd in Willemstad. Als je hier bent aangemeerd kun je met de gids mee voor een wandeling door het gezellige vestingstadje. Rond 16:00 uur is iedereen weer terug en vaart de kapitein naar Rotterdam. Op de terugweg is er altijd weer genoeg te zien dus geniet vooral van het uitzicht. Je meert om 18:30 uur weer aan in Rotterdam.

Varen en genieten over Zeven Rivieren en een kijkje bij de Deltawerken

Dit is een echte cruise, want tijdens deze dagtocht ga je onderweg niet van boord. Na koffie met appeltaart vaart de Spido boot de Nieuwe Maas op in de richting van Pernis. Bij de Botlek gaat de boot de Oude Maas op en bij het drinkwaterproductiebedrijf Beerenplaat draait de rondvaartboot het Spui op. Aan het einde van het Spui ga je de vierde rivier van de dag op, het Haringvliet. De tocht wordt vervolgd naar de Haringvlietdam waar de Spido boot langs zal varen terwijl de kapitein meer vertelt over dit onderdeel van de Deltawerken.

Bij Stellendam draait de rondvaartboot en vaar je langs de Zuid-Hollandse kust van Goeree-Overflakkee richting de Haringvlietbrug. Onder deze brug door ben je beland in het Holands Diep en ter hoogte van Moerdijk vaar je de Dordtsche Kil op. Aan het einde van deze rivier gaat de boot weer even over de Oude maas om via de zevende rivier van de dag, de Noord terug richting Rotterdam te varen.

Deze rondvaart komt langs vele mooie natuurgebieden en gaat onder de drie bekende bruggen van Rotterdam door voor je aan het einde van de dag weer op het Willemsplein in Rotterdam aan wal gaat.

Boek een Haven Rondvaart

Prijzen

Haven Rondvaart
75 minuten
Volwassenen
€ 14,25
Kinderen
€ 8,50
High Tea Cruise
3 uur
Volwassenen
€ 36,50
Kinderen
€ 24,50
Under The Bridge
7 uur
Volwassenen
€ 52,50
Dagtochten
Land van Heusden en Altena
Volwassenen
€ 54,50
Kinderen
€ 26,50
Dordrecht
Volwassenen
€ 54,50
Kinderen
€ 26,50
Kinderdijk
Volwassenen
€ 54,50
Kinderen
€ 26,50
Tiengemeten
Volwassenen
€ 54,50
Kinderen
€ 26,50
Woudrichem
Volwassenen
€ 54,50
Kinderen
€ 26,50
Willemstad
Volwassenen
€ 54,50
Kinderen
€ 26,50
Zeven rivieren en Deltawerken
Volwassenen
€ 54,50
Kinderen
€ 26,50

010 275 9999

Willemsplein 85
3016 DR Rotterdam