Interessant

Museum Stoomdepot

Netherlands

De liefhebber van stoomlocomotieven is bij Museum Stoomdepot op het juiste perron. Het museum beschikt over een werkplaats en buitenterrein waar bezoekers kunnen meerijden tijdens een rondrit. De locatie is tevens te huur voor onder meer bruiloften, evenementen en partijen. Het terrein is ook geschikt voor reclame-shoots. Bij bedrijfsfeesten is het zelfs mogelijk om buiten te huren. Het Museum Stoomdepot is ook een aanrader voor kleinere groepen of een gezellige borrel met het personeel.

Museum Stoomdepot

Bezoekers kunnen worden rondgeleid om over de geschiedenis van de Stichting Stoomtrein Nederland te leren en kennis te maken met de stroomtreinen. Voor een rondleiding is het goed te weten dat deze alleen op zaterdagen mogelijk zijn tegen een zeer bescheiden vergoeding. Stoomtreinen zijn klassiek en geheel in stijl beschikt de SSN vanaf 1998 over een loods speciaal voor het herbergen van de collectie. De loods beschikt over aangelegde sporen waar 5 stoomtreinen en een paar inspectieputten zijn ondergebracht.

Hier kunnen bezoekers op hun gemak de klassieke treinen bekijken en alles wat de treinen in beweging krijgt observeren. Het museum beschikt over kolen en gereedschappen die nodig zijn om de locomotieven in beweging te houden. Het treinpark bestaat uit vijf grote stoomlocomotieven, twee kleine stoomtreinen, drie eersteklas en vijf tweedeklas rijtuigen. Het museum heeft ook de beschikking over een restauratierijtuig.

Behalve een expositieruimte beschikt het Museum Depot ook over een winkel waar leuke souvenirtjes gekocht kunnen worden waarvan de organisatie de collectie en alles wat er bij komt kijken kan onderhouden. Kinderen komen helemaal aan hun trekken bij het zien van de modelbaan.

De locomotieven en rijtuigen worden op een deskundige manier onderhouden. Dagelijks zet het personeel zich in om met behulp van verschillende gereedschappen te werken aan het in conditie houden van de klassieke treinen. Bezoekers zien dan ook een uitgebreid aantal gereedschappen, waaronder lasapparatuur en een compressor, in de werkplaats en een gezonde bedrijvigheid van het aanwezige personeel. Een bunker buiten doet dienst als opslagplaats van onder meer kolen.

Het museum beschikt over een een perron dat op een klassieke manier is ingericht. De wijze waarop het is ingericht brengt nostalgische herinneringen naar boven bij de ouderen en geeft jongeren een kijkje in het verleden.

 

Bezoek website

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
10:00-15:00
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
10:00-17:00
Zondag
Gesloten

Prijzen

Volwassenen
€ 3,00
Kinderen 4 tot 13
€ 2,00
Kinderen tot 4
Gratis

010 282 9282

Rolf Hartkoornweg 50
3034 KL Rotterdam

Extra info

Afwijkende openingstijden

Feestdagen
Gesloten