Interessant

Miniworld Rotterdam

Netherlands

Miniworld is meer dan alleen Rotterdam in het klein. Vele mooie gebouwen en straten uit de stad zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van deze miniatuur wereld. En de grootste overdekte miniatuur haven van Europa is er ook te zien. Tussen de bebouwde miniwereld zie je onze mooie Nederlandse Landschappen, andere steden en zelfs onze Hollandse kust is te zien in het klein. In de kelder wordt gebouwd aan aan miniatuur Groot Brittannië.

Miniworld Rotterdam

Wat al snel opvalt als je binnen bent is de overgang van dag naar nacht. Na vierentwintig minuten gaat iedere keer de zon onder en wordt de hele overdekte miniwereld prachtig verlicht. Grappige taferelen worden dan pas zichtbaar tussen de verlichte gebouwen en het leven komt tot stilstand. Gelukkig duurt de nacht niet zo heel lang en als de dag weer begint komen de 27.000 bewoners weer tot leven, net zoals in de echte stad.

In de miniatuurwereld ligt ruim twee kilometer aan rails voor modelbouw treinen en voertuigen. De treinen rijden naar de stations waar de mensen in en uit kunnen stappen en gaan dan weer door naar de volgende bestemming. Het nieuwe Station Rotterdam is heel goed nagebouwd en door de stad loopt ook een metrolijn van de RET. Uiteraard zijn de bussen en trams ook overal te zien in de mini stad.

De historie van Rotterdam wordt zeker niet vergeten, een aantal belangrijke vooroorlogse gebouwen zijn gedetailleerd nagebouwd. Rotterdam Centrum laat afwisselend oude en nieuwe architectuur zien.

Als je al in Futureland bent geweest dan weet je hoe de Maasvlakte er in het echt uitziet. De mini Maasvlakte, Botlek en Europoort nemen ongeveer 100m2 in beslag waarbij de havens, containerkranen, terminals, de petrochemische fabrieken en nog veel meer tot in detail is nagebouwd. Als je dan weet dat de bouw van een miniatuurkraan alleen al ongeveer vier maanden duurt dan besef je hoeveel werk er in Miniworld zit.

Miniworld Groot Brittanië

Sinds 2014 is men al bezig met de bouw van miniatuur Groot-Brittanië. In de kelder wordt er gewerkt aan de 190m2 Engeland, Schotland en Wales. Tijdens de bouw is de ruimte gewoon geopend zodat mensen kunnen zien hoe ver ze al gevorderd zijn. Wanneer is het klaar, is een veel gestelde vraag. Er wordt bijna geen gebruik gemaakt van bestaande bouwpaketten, dus om alles tot in detail na te bouwen neemt veel tijd in beslag.

Wat is er in de buurt van Miniworld Rotterdam nog meer te doen?

Station Rotterdam Centraal ligt op drienhonderdvijftig meter afstand, dus kijken of deze goed is nagebouwd is al leuk om te doen. Omdat je Miniworld waarschijnlijk bezoekt met kinderen zullen we maar niet adviseren om naar Holland Casino Rotterdam te gaan; het is wel dichtbij, tegenover Station Centraal. Het Mad Mick’s Breakaway Café is waarschijnlijk een veel beter alternatief om na Miniworld te bezoeken. Breakaway, zoals het in de volksmond wordt genoemd, bestaat al sinds 1993 en staat bekend om zijn heerlijke Amerikaanse hamburgers die worden geserveerd. Als je er binnenstapt dan herleef je de jaren vijftig en zestig in Amerika. Als je graag pool speelt dan kun je hier ook terecht, boven staan zes mooie grote pooltafels.

Koop een Toegangsticket

Openingstijden

Schoolvakanties dagelijks geopend
10:00-17:00
Feestdagen
10:00-17:00
Zaterdag
10:00-17:00
Zondag
10:00-17:00
Eerste Kerstdag
Gesloten
Nieuwjaarsdag
Gesloten

Prijzen

Volwassenen
€ 12,95
kinde 3 t/m 11 jaar
€ 9,25
kind tot 2 jaar
Gratis
Groepskorting vanaf 15 personen
-10%

010 240 0501

Weena 745
3013 AL Rotterdam

Extra info

Openbaar Vervoer

Ligt op 350 meter van Rotterdam centraal Station

Parkeren

Parkeergarage onder Miniworld, ingang Schaatsbaan

Bijzondere openingstijden

let op, wisselende openingstijden buiten vakantie
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:00-17:00
Donderdag
12:00-17:00
Vrijdag
12:00-17:00

Extra info prijzen

Vrienden & Familie ticket
4x volwassenen
€ 46,62
2x volwassen & 2x kind
€ 39,96
Vrienden & Familie ticket met rondleiding
4x volwassenen
€ 61,02
2x volwassen & 2x kind
€ 54,36