Interessant

De Markthal

Rotterdam

De Markthal in Rotterdam is sinds 2014 geopend. Hiermee is weer een mooi architectonisch hoogtepunt toegevoegd aan de coolste stad van Nederland. Het is een moderne overdekte markt waar je verse producten en gerechten kunt kopen en gezellig rondneuzen. De Nederlandse kunstenaar Arno Coenen heeft van de binnenkant een waar kunstwerk gemaakt. Dit is niet te missen en je kijkt je ogen uit. Aan de zijkant zie je de ramen van de appartementen waartussen De Markthal als het ware is gebouwd.

Het is natuurlijk niet slim om De Markthal binnen te gaan als je honger hebt. Het is net als in de supermarkt, je koopt meer dan je van plan bent. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je gewoon honger krijgt van al het lekkers wat je ziet en ruikt. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om daar op dat moment te eten en drinken. Of je nou veganist bent, vis eet of toch liever vlees, er is voor iedereen wat lekkers.

Voor de lokale bewoners zijn er twee supermarkten in het gebouw. Om het Internationale karakter van de markt te behouden is er naast de AH, ook een Aziatische supermarkt. Als je met de auto komt, kun je deze onder de Markthal in de parkeergarage zetten. Het is wel aan te raden om een parkeerplaats online te reserveren. Hiermee bespaart u veel geld bij uw dagje uit in Rotterdam.

Omgeving Markthal Rotterdam

Er is nog meer te zien in de buurt van De Markthal. Honderd meter verderop staat de Laurenskerk, het enige overgebleven gebouw uit de Middeleeuwen in Rotterdam. De gele kubus woningen vallen altijd wel op. Nog niet iedereen heeft de binnenkant gezien. Er is een kubus woning museum wat iedere dag van 10:00 tot 18:00 is geopend. Onder de kubus woningen zit de Oude Haven waar je gezellig een terrasje kunt pakken. Een museum bezoeken kan ook natuurlijk. Op vijf minuten lopen ligt het Mariniersmuseum en het Maritiem Museum.

Als je langs leuke winkels wilt lopen dan kun je naar de Nieuwe markt. Als je doorloopt dan kom je bij de Meent. Als je de Meent uitloopt kom je bij de Coolsingel. Hier kun je de weg oversteken richting de Lijnbaan of je gaat linksaf naar de Koopgoot. Als je door al deze straten geslenterd hebt adviseren wij om ergens een drankje en/of hapje te gaan doen in één van de vele Horeca gelegenheden welke Rotterdam rijk is.

Naast Markthal

Wil je het gebouw van Markthal nog beter bekijken? Vanuit het reuzenrad Skyview Rotterdam heb je een prachtig uitzicht over de stad. De luxueuze gondels zijn afgesloten en voorzien van airconditioning. Met maximaal zes personen per gondel ga je tot een hoogte van vijfenveertig meter.

Iedere dinsdag en zaterdag is er markt in Rotterdam. Deze vindt plaats voor de Markthal op de Binnenrotte. Met soms wel meer dan 300 kramen is dit de grootste markt van Nederland. Op dinsdag is de markt van 08:00 tot 17:30 en op zaterdag van 08:00 tot 17:00.

Bezoek website

Openingstijden

Maandag
10:00 - 20:00
Dinsdag
10:00 - 20:00
Woensdag
10:00 - 20:00
Donderdag
10:00 - 20:00
Vrijdag
10:00 - 20:00
Zaterdag
10:00 - 20:00
Zondag
12:00 - 18:00

Prijzen

Entree is gratis

Ds. Jan Scharpstraat 298
3011 GZ Rotterdam

Extra info

Openbaar Vervoer

Vanaf station Blaak is het 1 minuut lopen naar Markthal

  • Metrolijnen A, B en C stoppen op station Blaak
  • Tramlijnen 21 en 24 stoppen bij station Blaak
  • Buslijn 32 en 47 stoppen bij station Blaak
  • Sprinter van de NS stopt ook bij station Blaak

Parkeren

  • Parkeergarage Markthal; 30 minuten v.a. € 1,60 per 30 minuten. Parkeren per dag kost € 30,00
  • LET OP; Online reserveren kost maar € 12,50 per dag

Afwijkende openingstijden

Eerste kerstdag 25 december
Gesloten
Nieuwjaarsdag 1 januari
Gesloten
De restaurants aan de buitenzijde hebben eigen openingstijden.