Interessant

Kunstmuseum Den Haag

Netherlands

Met de naam Kunstmuseum is eigenlijk het meeste al gezegd. Als je geïnteresseerd of nieuwsgierig bent naar Kunst dan is dit museum in Den Haag al een bezoek waard.

De Stijl is een Nederlandse Kunstbeweging waarvan Piet Mondriaan lid was. Deze Nederlandse kunstschilder wordt gezien als de grondlegger van de abstracte kunst. Zijn schilderijen met de kleurvlakken rood, geel en blauw zien er eenvoudig uit. Zijn schilderijen bestaan niet allemaal uit horizontale en verticale lijnen. Veel schilderijen zijn dynamisch en feestelijk. In het Kunstmuseum kunt u doorlopend kijken naar kunstwerken van Mondriaan, De Stijl en andere bekende en minder bekende kunstenaars die hiermee zijn verbonden.

Delfts Blauw werd vierhonderd jaar geleden gemaakt in fabrieken in Delft. Wat velen misschien niet weten is dat Delfts Blauw een goedkope imitatie was van het dure Chinese Porselein. Door de prijs, de kwaliteit en de Nederlandse handelsgeest werd het een wereldwijd succes. Dit succes duurde ongeveer 100 jaar en kwam daarna langzaam tot stilstand. Toch zijn er nog steeds enkele bedrijven die het originele Delfts Blauwe aardwerk produceren. In het Kunstmuseum is dit culturele erfgoed doorlopend te bekijken. De verzameling bestaat uit borden, vazen, potten en vele andere stukken Delfts aardewerk.

Kunstmuseum voor jongeren

Wonderkamers is een modern spel om jonge mensen kennis te laten maken met kunst. Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar krijgen opdrachten via een tablet. Met deze opdrachten komen ze in alle Wonderkamers. De laatste opdracht is het bouwen van een eigen digitale Wonderkamer. Dit is een unieke manier om het creatieve brein van jonge mensen te prikkelen. Zo uniek dat het Kunstmuseum er al verschillende Internationale prijzen mee heeft gewonnen.

Nog meer Kunstmuseum Den Haag

Het gebouw van het Kunstmuseum is zelf een kunstwerk van architectuur. Zowel de binnen– als de buitenkant is de moeite waard om te bekijken. Daarnaast worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd van Internationale allure. Dat kan een Haagse kunstenaar zijn, de topwerken van een moderne kunst collectie, schilderijen van grote Nationale musea uit andere landen of de collectie van een Internationaal modehuis. Nooit saai en altijd interessant.

Bezoek website

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00-17:00
Woensdag
10:00-17:00
Donderdag
10:00-17:00
Vrijdag
10:00-17:00
Zaterdag
10:00-17:00
Zondag
10:00-17:00

Prijzen

Volwassenen
€16,00
CJP en Studenten
€12,50
T/m 18 jaar
Gratis
Combiticket *
€23,00
Groepen *
€14,00
Museumkaart
Gratis
OKV ledenpas
€13,00

070 338 11 11

Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag

Extra info

Openbaar Vervoer

  • Neem de trein naar Centraal Station Den Haag en hier kun je verder met tram of bus
  • Tramlijn 16, uitstappen bij Kunstmuseum/Museon of bij halte Statenplein
  • Bus 24 tot halte Kunstmuseum/Museon

Parkeren

  • Betaald parkeren in de omgeving kost € 1,85 per uur
  • Parkeergarage Havenkwartier; Eerste uur gratis en daarna € 5,00 per uur

Afwijkende openingstijden

Kerstavond (24 december)
10:00-16:00
Eerste Kerstdag (25 december)
Gesloten
Oudjaarsdag (31 december)
10:00-16:00
Nieuwjaarsdag (1 januari)
13:00-17:30
Overige feestdagen
Reguliere openingstijden

Extra info prijzen

Combiticket geldt voor kunstmuseum/fotomuseum/GEM
Groepen is vanaf 15 personen
Ooievaarspas, rotterdampas, MBO cultuukaart, museumvrienden, rembrandtpas, ICOM kaart gratis entree
BankGiro Loterij VIP-kaart gratis entree