Interessant

Kunsthal Rotterdam

Netherlands

In het Museumpark in Rotterdam vind je De Kunsthal, een prachtige expositieruimte waar diverse, zeer uiteenlopende exposities gehouden worden. Zowel het bijzondere gebouw als de groene omgeving zijn al de moeite waard. Vanuit heel Europa komen liefhebbers van architectuur op dit gebouw af. De Kunsthal is door het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture ontworpen onder leiding van architect Rem Koolhaas.

In het gebouw bevinden zich zeven zalen. Elk jaar worden er meer dan twintig tentoonstellingen georganiseerd. De tentoonstellingen die te bezichtigen zijn variëren van hedendaagse kunst tot oude meesters, van fotografie tot fashion en design.

KunstHal LAB

De KunstHalLAB is een ruimte waar workshops gegeven worden en andere activiteiten plaatsvinden. Kinderen en gezinnen kunnen zelf aan de slag met kunst. De opdrachten variëren van thema en de materialen die gebruikt worden zijn verwant aan wat de tentoonstellingen op dat moment te bieden hebben. Op familiedagen zijn er speciale activiteiten zoals koken, tekenen en knutselen, maar ook diverse voorstellingen.

Er is een aparte grote zaal voor speciale evenementen. In deze zaal, ‘paleis van festivals’, vinden voorstellingen, vergaderingen, lezingen en diverse evenementen plaats. Voor een kopje koffie, smakelijke lunch of lekker borrelen kun je terecht in het Kunsthalcafé met haar ruime terras.

Omgeving KunstHal

In het Museumpark bevinden zich nog meer musea die het bezoeken waard zijn. Het Natuur Historisch Museum wordt ook een Doodleuk Museum genoemd vanwege de vele verschillende dode dieren die je er kunt bekijken. Dat varieert van insecten tot fossielen en bijvoorbeeld een skelet van een potvis. Het museum Boijmans van Beuningen is voorlopig gesloten vanwege een grootschalige renovatie. Het nieuwe depot van Boijmans van Beuningen, met enorme spiegels aan de buitenkant zal in 2020  zijn deuren openen. Het Nieuwe Instituut is ook zeker een bezoek waard als je houdt van Digitale Cultuur en Design. Een directeur van de Van Nelle Fabriek liet in 1932 zijn nieuwe huis volgens de bouwstijl genaamd; Het Nieuwe Bouwen ontwerpen. Huis Sonneveld is zeer goed bewaard gebleven en open voor bezoek. Al deze musea liggen op loopafstand van elkaar. Mocht je trek hebben gekregen na het ronddwalen door de verschillende musea, dan ben je zo in de legendarische Witte de Withstraat. In slechts vijf minuten sta je tussen de bruisende (eet)cafeetjes met hun gezellige terrasjes.

Bezoek website

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
11:00 - 17:00
Woensdag
10:00-17:00
Donderdag
10:00-17:00
Vrijdag
10:00-17:00
Zaterdag
10:00-17:00
Zondag
11:00-17:00

Prijzen

Volwassenen
€ 14,00
Tot 18 jaar
Gratis
CJP
€ 7,00
Student tot 27 jaar
€ 7,00
Museumparkticket
€ 27,50
Groepen >15 pers
€ 12,00
Museumkaart
Gratis

010 440 0300

Museumpark
Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam

Extra info

Openbaar Vervoer

  • Metrolijn A, B of C, uitstappen bij station Dijkzigt of Eendrachtsplein, vanaf hier zeven minuten lopen
  • Tramlijn 7, uitstappen bij Museumpark, vanaf hier drie minuten lopen
  • Tramlijn 8, uitstappen Kievitslaan, vanaf hier twee minuten lopen

Parkeren

  • Parkeergarage Museumpark 32; tarief v.a. € 0,50 per 14 minuten, max dagtarief € 21,00

Bijzondere openingstijden

Koningsdag 27 april
Gesloten
Eerste kerstdag 25 december
Gesloten
Nieuwjaarsdag 1 januari
Gesloten

Extra info prijzen

Rotterdampas en ICOM-pas
Gratis
Kunsthal Vrienden, Cirkel en Zakenkring
Gratis
Rembrandt Pas, BankGiro VIP-kaart
Gratis
Museumparkticket voor Het Nieuwe Instituut, Chabotmuseum, Boijmans Van Beuningen, Natuur historisch en Kunsthal
27,50