Interessant

Garage Rotterdam

Netherlands

Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen in het centrum van Rotterdam de expositieruimte van Garage Rotterdam bezoeken. Middelgroot van opzet trekt de tentoonstellingsruimte meteen de aandacht vanwege de bijzonder unieke locatie; een voormalige Volkswagen Garage. Architect Remy Meijers transformeerde de ruimte in 2011, waarbij naast de kunstruimte ook een koffiebar werd gerealiseerd. Voor kunstenaars ideaal om hun werk te tonen en te socializen met collega kunstenaars en bezoekers. Bij Garage Rotterdam staat het begrip ‘verdieping’ centraal. Het publiek krijgt de gelegenheid om de wereld creatief te bekijken, waarbij een spiegel wordt voorgehouden.

Garage Rotterdam

De non-profit ruimte van 500 m2 biedt een unieke kans aan zowel de lokale als internationale kunstenaars om hun creatieve uitingen te tonen aan het publiek. Met vier tentoonstellingen per jaar legt Garage Rotterdam de lat hoog voor de ambitieuze kunstenaar. Aan de hand van diverse thema’s passeren uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen de revue die middels kunst worden uitgebeeld.  Zo zet het thema van de Lost Painters bezoekers aan het denken over onze relatie met de natuur. De kunstenaars wijzen op de pandemie door het Coronavirus omdat de mens kwetsbaar blijkt voor iets dat voorheen niet in relatie tot de mens werd gebracht en dat louter was beperkt tot vleermuizen en schubdieren. De kunstenaars wijzen erop dat voorafgaand aan deze pandemie de wereld al vele keren was gewaarschuwd. Een andere tentoonstelling in 2017 was ‘Humble’. Enkele uitgangspunten waren dat nederigheid absoluut niet hetzelfde is als gebrek aan zelfvertrouwen of onderdanigheid en dat de nederige mens juist beschikt over een gezonde dosis zelfkennis. Bij de tentoonstelling ‘Animalia’ werd een ieder de spiegel voorgehouden om de wereld te bekijken vanuit het perspectief van een dier. De tentoonstelling toonde een dierenwereld in de vorm van mythologie, voodoo, humor, historische verzamelingen en performances. Een vraag die centraal stond was wat de mens ziet wanneer het menselijke perspectief wordt losgelaten.

Brandstof in Garage Rotterdam

De tentoonstellingsprogramma’s van Garage Rotterdam kennen ook een publieksprogramma, waarbij er aandacht is voor verdere verdieping. ‘Brandstof’ is een terugkerend programma. Naast lezingen en muziek komen de onderdelen gesprekken en performances eveneens regelmatig aan bod. ‘Natafelen’ is onderdeel van de culinaire avond bestaande uit onder andere een driegangendiner. De mogelijkheid om de tentoonstelling te bezichtigen bestaat zowel voor als na het diner.

Garage Rotterdam kent steeds overkoepelende thema’s, die zijn gericht op recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst.

Bezoek website

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
12:30-17:00
Donderdag
12:30-17:00
Vrijdag
12:30-17:00
Zaterdag
12:30-17:00
Zondag
12:30-17:00

Prijzen

Toegang
€ 2,00
Museumkaart
Gratis
Rotterdampas
Gratis
ICOM-kaart
Gratis

010 737 0875

Goudsewagenstraat 27
3011 RH Rotterdam

Extra info

Afwijkende openingstijden

Feestdagen
Gesloten
Op- en afbouw tentoonstelling
Gesloten