Taxi Bolt bordje Nederland

Taxiplatform Bolt Nederland

19 december 2020 • 6 min leestijd

Algemeen Amsterdam Rotterdam

Nederland heeft er sinds juli 2020 een nieuw taxiplatform bij. Bolt taxi is gaan rijden in 2013 en heeft inmiddels 50 miljoen klanten vervoert in 150 steden. Op dit moment halen de Bolt taxichauffeurs alleen in Amsterdam en Haarlem klanten op. De volgende stad waar het taxiplatform gaat werken wordt Rotterdam.

Bolt wil zich onderscheiden door het leveren van een goede service aan zowel de klanten als aan de chauffeurs. Als er een probleem opgelost moet worden dan is de supportafdeling eenvoudig te bereiken. Daarnaast hoeven de chauffeurs minder commissie af te dragen waardoor de rit iets goedkoper wordt en de chauffeur meer geld overhoudt.

In de Londen zag je dat 50% van de chauffeurs die voor Uber reden direct overstapten naar Bolt. Dit had ook te maken met de bonussen die Bolt betaalde voor gereden ritten. Nadat de bonussen werden stopgezet zag je dat chauffeurs zowel de app van Uber als de app van Bolt open hebben om ritten te kunnen ontvangen.

In de praktijk blijkt de concurrentie goed te zijn voor zowel de klanten als voor de chauffeurs. De taxiplatforms hebben de chauffeurs nodig om hun klanten te vervoeren. Aan de andere kant heeft de consument met Bolt een ander platform waaruit ze kunnen kiezen.

Bovendien zorgt de concurrentie tussen de taxiplatforms dat er steeds meer features worden toegevoegd. Zo is het in Engeland mogelijk dat klanten een chauffeur waar ze goede ervaring mee hebben, voorrang kunnen geven om de gevraagde rit te accepteren.

Hieronder lees je hoe Bolt zich wil onderscheiden.

Bolt taxi voor klanten

Voordelig en veilig reizen. De chauffeurs dragen bij Bolt minder commissie af dan ze dat moeten afdragen bij Uber. Hierdoor wordt de rit goedkoper en tref je waarschijnlijk een uitgeruste chauffeur aan in de auto. De chauffeur hoeft namelijk niet hele lange dagen te maken om genoeg te verdienen.

Makkelijk ritten aanvragen. Via de app zie je precies waar de chauffeur rijdt die jouw komt halen. Bij Bolt wordt zoveel mogelijk geprobeerd om het beste evenwicht te vinden tussen klanten en chauffeurs. Hierdoor wordt voorkomen dat lege taxi nutteloos rondjes gaan rijden terwijl ze hopen op een klant.

Goede ondersteuning. Er kan natuurlijk altijd wat mis gaan. Als je ondersteuning nodig hebt dan staat Bolt voor je klaar. Via de mail of chat wordt altijd gezocht naar de beste oplossing.

Bolt taxi voor chauffeurs

Een vrouwelijke taxichauffeur achter het stuur bij Bolt Taxi Nederland

Vrouwelijke taxichauffeur onderweg naar haar klant

Werk wanneer jij dat wil. Bij Bolt bepaal je zelf wanneer je gaat werken en hoelang je werkt. Als eigen baas bepaal je zelf wanneer je inlogt in de app en ritten ontvangt.

Een duidelijk overzicht van verdiensten en bonussen. In het chauffeursportaal kun je heel eenvoudig zien wat je verdiensten en bonussen zijn. Het verdiende geld wordt 1x per week overgemaakt naar jouw bankrekening.

Commissie voor Bolt. In Nederland betaal je als chauffeur 15% commissie aan Bolt voor iedere gereden rit.

Je bent belangrijk. Het is bekend dat de chauffeur bij sommige taxiplatforms niet altijd even serieus wordt genomen. Bij Bolt probeert men juist de chauffeur belangrijk te maken en serieus te nemen. De klant is altijd koning, maar in sommige gevallen is de chauffeur de keizer. Bij klachten en problemen worden beide partijen gehoord zodat er altijd een eerlijke oplossing wordt geboden.

Regel een lease taxi via Bolt. Als je zelf geen auto hebt dan is het mogelijk om een auto te leasen via de Leasplan. Het is mogelijk om al binnen 2 dagen een taxi met blauw kenteken en boordcomputer klaar te hebben staan voor jou. Je zit niet voor lange tijd aan een leasecontract vast doordat je dagelijks op kunt zeggen met een opzegtermijn van 2 maanden.

Verdiensten. Bij Bolt is het mogelijk om ongeveer € 950,- per week te verdienen. De commissie is hiervan al afgehaald. Uiteraard is het door de corona maatregelen nu voor iedereen heel lastig om de normale omzet te behalen. Dit geld voor alle taxidiensten dus ook voor Bolt.

Bolt zakelijk

Betaalbaar vervoer voor alle medewerkers. Betaal alleen als je medewerker gebruik maakt van vervoer. Hierdoor hou je de kosten laag. Parkeerkosten behoren met Bolt Zakelijk tot het verleden. Bovendien is Bolt Zakelijk sneller bij de klant dan de gewone Bolt taxi service.

Eenvoudig alles beheren. Vanuit de beheermodule kun je eenvoudig alles instellen voor alle medewerkers. Bepaal per medewerker de regels voor het gebruik van zakelijk Bolt vervoer. Stel per medewerker de maximale limiet in voor het gebruik van Bolt zakelijk.

Betalingen. Ontvang maandelijks een overzicht van alle gereden ritten. Bekijk alle kosten, zelfs de BTW staat apart vermeld. Per medewerker zie je welke ritten ze hebben gereden en wat het heeft gekost. De facturatie van de ritten gebeurd ook nog eens automatisch.

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Steeds meer bedrijven bieden Bolt zakelijk taxi aan hun medewerkers. Het is effectief voor het bedrijf en comfortabel voor de medewerker. Met deze arbeidsvoorwaarde is personeel vinden een stuk makkelijker.

Bespaar geld. Taxiritten via Bolt zakelijk zijn 30% goedkoper dan reguliere taxiritten.

Uw medewerker komt uitgerust aan bij uw bedrijf

Medewerkers rijden veilig en snel met Bolt Zakelijk

Bolt Food

Interessant voor restaurants en natuurlijk voor mensen die honger hebben. Het eten wordt snel bezorgd voor een redelijke vergoeding. Helaas is Bolt Food nog niet beschikbaar in Nederland.

Elektrische Step

De elektrische step geeft een positieve bijdrage aan een schone lucht. Bolt heeft als doel om de grootste te zijn op het gebied van microvervoer in de steden. De elektrische steps rijden inmiddels al in 50 steden. De steps zijn nog niet beschikbaar in Nederland.

Bolt Internationaal

Bolt is in 2013 opgericht door de toen nog maar 19 jaar oude Markus Villig uit Estland. Markus komt uit dezelfde plaats waar Skype is bedacht en opgericht. Met € 5000,- geleend geld van zijn ouders heeft hij de eerste versie van de app laten bouwen. Inmiddels rijdt Bolt in 41 landen en heeft het 50 miljoen klanten naar hun bestemming gebracht.

Waar bij andere taxiplatformen de chauffeur nog weleens wordt vergeten, wordt deze bij Bolt serieuzer genomen. Daarnaast liggen de verdiensten ongeveer 10% hoger dan bij Uber. De toekomst van Bolt ziet er goed uit, recent is ongeveer 400 miljoen euro opgehaald voor verdere groei. Mercedes-Benz Daimler en de Chinese taxi-app Didi Chuxing hebben veel geld geïnvesteerd.

Regel Bolt Taxi diensten vanachter je laptop