Bovenaanzicht van museumplein in Amsterdam

Rotterdam naar Amsterdam

8 april 2020 • 3 min leestijd

Amsterdam Rotterdam

Als hoofdstad heeft Amsterdam veel aantrekkingskracht op mensen. Toeristen die bijvoorbeeld met een cruise in Rotterdam aanleggen reizen vaak gelijk door naar Amsterdam. De enige dag dat ze in Nederland zijn brengen ze liever door in de hoofdstad dan in de grootste havenstad van Europa.

Amsterdam

De hoofdstad heeft veel te bieden en je bent er niet snel uitgekeken. Als je langs de grachten loopt vallen je weer andere dingen op dan wanneer je door dezelfde grachten met een bootje vaart. En stap je op de fiets dan heb je de belevenis van de échte Amsterdammer. Er zijn diverse mooie en interessante musea die je kunt bezoeken. Op het Museumplein vind je het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Natuurlijk kun je onder het genot van een drankje op één van de vele terrasjes je ogen uitkijken naar de bonte verzameling mensen die voorbij komen. Het Rembrandtplein en Leidseplein zijn de bekendste pleinen vanwege de grote diversiteit aan Horeca gelegenheden. De Nieuwmarkt is misschien wat minder bekend, maar daarom zeker niet minder gezellig. Naast de Nieuwmarkt ligt het wereldwijd bekende/beruchte Red Light District. In de avonden en nachten kan het hier erg druk zijn, maar wanneer je er overdag doorheen wandelt is de ervaring net zo interessant.

Rotterdam

De havenstad wordt steeds meer bezocht door toeristen en dagjesmensen. De Euromast is een goed begin van de dag als je Rotterdam bezoekt. Van grote hoogte kun je over de stad uitkijken en zie je wellicht de plaatsen die je wil gaan bezoeken. Zo kijk je op de Erasmusbrug, met als bijnaam De Zwaan vanwege zijn prachtige uiterlijk en wanneer je met de auto bent gekomen reed je daar misschien iets eerder zelf nog overheen. Aan de andere kant zie je Delfshaven. Veel gebouwen in dit gebied hebben de bombardementen van de oorlog overleefd en zijn de moeite van het bekijken meer dan waard. Het geboortehuis van Piet Hein bevindt zich ook in deze wijk. De in 1977 geboren Rotterdammer zag het levenslicht in de Piet Heinstraat 6.

De Witte de With straat, bekend vanwege de mengelmoes aan Nationaliteiten en daarbij behorende eetgelegenheden, en de Meent zijn bruisende straten om gezellig doorheen te slenteren. Je vindt er een diversiteit aan interessante winkeltjes, kunstgalerijen en natuurlijk leuke terrasjes om even neer te ploffen en onder het genot van een drankje of hapje na te genieten van al dit moois. De Coolsingel ondergaat op dit moment een enorme renovatie en moet straks het stralende middelpunt van Rotterdam worden.

Rotterdam naar Amsterdam

Met de auto ben je in ongeveer een uur in Amsterdam. De kortste route is via de A13 en de A4 (ongeveer tachtig kilometer). Je kunt ook kiezen voor een alternatieve route via de A20, A12 en de A2. Deze route is ongeveer tien kilometer langer en zonder file doe je er vijf minuten langer over.

Met de trein van station Rotterdam Centraal naar station Amsterdam Centraal kan natuurlijk ook. Als je met de Thalys reist of de Intercity neemt dan kun je in vijfendertig of vijfenveertig minuten in Amsterdam zijn. Als je het leuk vind om wat vaker te stoppen dan kun je ook de Sprinter nemen. De reistijd is dan ongeveer één uur en vijftien minuten. Wil je zo goedkoop mogelijk naar de hoofdstad vanuit Rotterdam? De Flixbus brengt je al vanaf € 6,00 naar Amsterdam.